26 maart 2005
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr vlees of kipfilet
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • asem zonder pit
  • sereh
  • laos
  • trassi
  • bouillonblokje
  • 1.5 el sambal
  • 2 el ketjap
  • zout
  • suiker

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
  2. Vervang de kipfilet door kippendijfilet.

Bereiding

Stap 1
Snijd het vlees of de kipfilet in stukjes. Snijdt de uien grof en de teentjes knoflook fijn. Fruit alle ingrediënten met elkaar in een beetje olie. Voeg een glas water toe en vervolgens het vlees en de ketjap. Op een zacht vuur het vlees droog koken en steeds even doorroeren.

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
  2. Vervang de kipfilet door kippendijfilet.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ewits spareribs dry-rub

    1

    200 minuten

  • Sajoer boontjes

    4

    60 minuten

  • Taco’s met chili

    4

    35 minuten

  • Daging sapi ketjap van tante Mary (Indonesisch draadjesvlees)

    2

    130 minuten