‹ recepten

Kalfsstoofpot met room en kappertjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 sjalotten
  • 250 gr champignons
  • 600 gr kalfslapjes
  • peper
  • zout
  • 50 gr boter of margarine
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 600 gr krieltjes
  • 1 el uitgelekte kappertjes
  • 1 dl slagroom
  • 1 el maïzena

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Voorbereiding: - Pel de sjalotten en snijd deze in stukjes. - Maak de champignons schoon en snijd de grote in tweeen. Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de margarine of boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten licht bruin. Voeg de sjalotten toe en bak ze even mee en voeg vervolgens ook de witte wijn en azijn toe. Breng dit alles aan de kook en zet het dan over in een ovenschotel met deksel en zet dit geheel 75 minuten in het midden van de oven. Voeg na 30 minuten de gewassen en uitgelekte krieltjes toe. De laatste 20 minuten de kappertjes en champignons meestoven. Haal de schotel uit de oven, vermeng de room met de maizena en roer dit door het stoofvocht heen. Zet de schotel op het vuur en breng het nog 1 minuut aan de kook. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer het met de 'rood, groen en geel sla' van deze site.