Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 150 gr spekjes of ham in stukjes
  • 150 gr rookworst in stukjes
  • 2 el sambal oelek of rode peper zoals raakt fijngesneden
  • 1 el trassi
  • flinke scheut ketjap kaki Tiga (zoet)
  • zout
  • peper
  • 4 el paprikapoeder
  • 4 kopje rijst, gekookt en afgekoeld

Bereiding


Stap 1
De uien, knoflook en sambal of rode peper bakken op laag vuur tot de uien glazig zijn.

Stap 2
Alle kruiden en ketjap kort mee verwarmen.

Stap 3
De ham of spekjes en de worst meebakken op laag vuur tot ze gekleurd en gaar zijn.

Stap 4
De gekookte afgekoelde rijst beetje bij beetje meebakken tot het goed warm is en op het laatst nog wat extra paprikapoeder meebakken, totdat de rijst een oranje kleur krijgt.

Variatietips

  1. Goed te combineren met Indonesische bij-, vlees- en groentegerechten tot een Indonesische rijsttafel
‹ Terug