12 januari 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg prei
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gr pasta
  • 200 a 300 gram spekblokjes
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1
De prei spoelen en in ringetjes snijden.

Stap 2
Water met een bouillonblokje aan de kook brengen en de prei hierin gaarkoken.

Stap 3
Ondertussen de pasta al dente koken.

Stap 4
Prei afgieten en pureren. Meng er de kruiden, room, kaas en lepel mosterd door.

Stap 5
Bak de spekjes in een pan. Dep ze droog op keukenpapier en meng door de preisaus.

Stap 6
Serveer de saus met de pasta.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta met knoflook-peterselie olie

    2

    30 minuten

  • Koude maaltijdlasagna

    4

    10 minuten

  • Tagliatelle met dilleroomsaus gegrilde zalm en knoflookasperges (lactose vrij)

    2

    30 minuten

  • Pasta uit de braai

    4

    15 minuten