Ingrediënten

  • 750 gr gehakt
  • 2 stuks bosui, gesneden in ringetjes
  • 250 gr lasagnebladen
  • 1 stuk paprika, in stukjes gesneden
  • 250 gr (kastanje) champignons, in vieren gesneden
  • zwarte peper
  • zout
  • 5 el Italiaanse kruiden
  • 5 el oregano
  • 500 gr geraspte kaas
  • 140 gr tomatenpuree
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • Voor de bechamelsaus:
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 750 ml melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding


Stap 1
Vet een grote rechte ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180°C. Rul de gehakt met zwarte peper, zout en fijngesneden knoflook in een grote pan en zet op middelmatig vuur.

Stap 2
Voeg de gesneden lente uitjes, paprika en champignons toe aan het gehakt en meng alles goed door elkaar.

Stap 3
Voeg de blikjes gepelde tomaten en de blikjes tomatenpuree toe en kruid de lasagne saus met zwarte peper, zout, oregano en Italiaanse kruiden totdat je het zelf lekker op smaak vindt. Laat de lasagne saus op een laag vuurtje pruttelen.

Stap 4
Maak vervolgens de bechamelsaus. Doe de boter in een pannetje en laat langzaam al roerend smelten, maar niet bruin laten worden.

Stap 5
Vervolgens de bloem al roerend met een houten pollepel toevoegen. Blijven roeren tot het een glad geheel is.

Stap 6
Vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen en belangrijk is dat je vooral blijft roeren, zodat het een mooie gladde saus zonder klontjes wordt. De saus net niet aan de kook brengen en daarna 10 minuten op heel laag vuur laten staan en met wat zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

Stap 7
Nu de schaal opmaken. Begin met een laagje bechamelsaus en leg hierop een laagje lasagnebladen.

Stap 8
Leg hierop een laagje lasagnesaus en vervolgens een laagje geraspte kaas. Herhaal alle stappen tot het allemaal op is en begin dus weer met een laagje bechamelsaus en eindig met een laagje geraspte kaas. Sluit de ovenschaal af met de bijbehorende ovenschaaldeksel en anders aluminiumfolie. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten af.

Stap 9
Haal het laatste kwartier de deksel of de aluminumfolie eraf zodat de kaas een beetje krokant wordt.

Variatietips

  1. Gebruik groene lasagne bladen of wissel 2 kleuren lasagnebladen af.
  2. Gebruik andere lekkere groenten.
‹ Terug