3 maart 2006
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 8 vellen lasagne
  • 250 a 300 gram ricotta
  • 100 a 150 gram gemalen parmezaan
  • 200 gr courgette
  • 1 ei
  • 1 a 4 el gesmolten boter
  • 1 el gehakte basilicum
  • peper en zout
  • boter om de vorm in te vetten
  • tomatensaus

Bereiding

Stap 1
Kook de lasagnevellen 3 minuten in licht gezouten water. Laat ze vlak opdrogen op een schone keukenhanddoek.

Stap 2
Spoel en rasp de courgette. Vermeng ze met de ricotta, de helft van de Parmezaan, het ei, de basilicum en een snuifje peper en zout.

Stap 3
Schep een opgehoopte eetlepel van het mengsel op elk lasagne-vel en vouw ze goed toe zodat de farce er niet uit kan.

Stap 4
Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal, bestrijk ze met de gesmolten boter en bestrooi met de rest van de gemalen Parmezaan.

Stap 5
Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170°. Dek de schotel eventueel af als je ziet dat de pasta bruin begint te kleuren. 

Stap 6
Serveer met een pittig tomatensausje.

Stap 7
Voorbeeld eenvoudig tomatensausje: Stoof een uitje in wat olijfolie of boter. Doe er wat knoflook bij. Roer goed om en doe er tomatenblokjes bij en een blikje geconcentreerde tomatenpuree. Doe er basilicum, zout, peper en andere kruiden naar smaak bij. Maak de saus nog lekkerder door er blokjes wortel, paprika, eventueel rul gebakken gehakt bij te doen. Laat de saus dan stoven tot de groentjes goed gaar zijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta met tonijn, brocoli, ei en kruidenkaas

    2

    45 minuten

  • Pesto-lasagna

    4

    45 minuten

  • Pasta-ovenschotel met gehakt en spinazie

    4

    40 minuten

  • Pasta Gorgonzola

    4

    30 minuten