3 april 2005
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 el droge witte wijn
  • 200 gr tagliatelle of fettucine
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 gr mager rookspek zonder zwoerd
  • 2 el halfroom
  • 2 eieren
  • 1 el versgeraspte parmezaanse kaas
  • 1 el fijngesneden peterselie

Variatietips

  1. Vervang het spek door flinterdun gesneden gerookte ham.
  2. Vegetariërs kunnen het spek vervangen door dunne plakjes champignons.

Bereiding

Stap 1
Kook de knoflook met sjalotje en wijn in een pan 2-3 min. op hoog vuur tot de wijn is verdampt.

Stap 2
Breng een grote pan water aan de kook, voeg de pasta met een snufje zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3
Snijd intussen het spek in smalle reepjes en doe ze bij het sjalot mengsel. Fruit dit 2-3min. op hoog vuur tot het spek gaar en knapperig is.

Stap 4
Klop in een kommetje de halfroom met de eieren, Parmezaanse kaas en peterselie door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 5
Giet de pasta af, doe hem terug in de pan, roer het spek-sjalot mengsel er door en verwarm alles 1 minuut.

Stap 6
Neem de pan van het vuur en roer het room-eimengsel erdoor.

Stap 7
Door de hitte van de pasta moeten de eieren binden en licht stollen (zet als dit niet gebeurt de pan op laag vuur en verwarm de pasta al roerend 1-2 minuten tot het mengsel dik en romig is).

Variatietips

  1. Vervang het spek door flinterdun gesneden gerookte ham.
  2. Vegetariërs kunnen het spek vervangen door dunne plakjes champignons.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Italiaanse stoofrollade

    6

    170 minuten

  • Roerbak

    4

    30 minuten

  • Vishamburger met spiegelei

    4

    30 minuten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten