25 maart 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 kemerienoten, geraspt
  • 1.5 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel sereh of 1 tl poeder
  • 2 bladeren salam
  • 2 tl koenjit
  • 1 lombok of 2 tl sambal oelek
  • 1.5 cm gember
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 1 kopje water
  • 1 makreel, gerookt

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.

Bereiding

Stap 1
Bak de uien met kemerie, knoflook en gember fijn maken (in een toembok). De koenjit, lombok of sambal, azijn, suiker en zout toevoegen.

Stap 2
Kopje water toevoegen en de makreel even mee verwarmen.

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Luxe paaseieren met zalm

    4

    15 minuten

  • Vistagliatelle met Danish blue

    4

    20 minuten

  • Zalm in papilotte

    4

    25 minuten

  • Sambal goreng telor van tante Mary

    4

    25 minuten