18 maart 2008
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 tenen verse knoflook
  • 1 groen pepertje fijn gesneden
  • 1 komkommer
  • 2 el witte wijn azijn
  • 2 el soja saus
  • 1 el vers geraspte gember
  • 2 el gesneden munt (of koriander)
  • 4 moten tonijn a 125 gr
  • zout en peper
  • 2 el zonnebloem olie
  • 25 gr boter

Variatietips

  1. Lekker met frites.

Bereiding

Stap 1
Snipper de ui en knoflook fijn.

Stap 2
Halveer de peper en haal de pitjes eruit en snipper fijn.

Stap 3
Was de komkommer en haal de zaadjes eruit en snijd hem in kleine blokjes.

Stap 4
Meng de ui, knoflook, peperreepjes en de komkommer.

Stap 5
Roer de azijn, soja en gember door elkaar en schep het sausje samen met de munt of koriander door de komkommer.

Stap 6
Verhit de olie en boter en bak de tonijn net als biefstuk even om en om goudbruin.

Variatietips

  1. Lekker met frites.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm sashimi

    4

    10 minuten

  • Terrine van aardappel en nieuwe haring

    4

    180 minuten

  • Zalm met romige mosterdsaus

    4

    15 minuten

  • Zeebaars op een bedje van prei uit de oven

    4

    20 minuten