‹ recepten

Zalmtaartje

  • 18 maart 2007
  • 120 minuten

Ingredi├źnten (6 personen)

  • 200 gr bloem
  • bloem voor het uitrollen
  • 0.5 tl zout
  • 100 gr koude boter
  • boter voor het invetten van de vorm
  • 2.5 el ijskoud water
  • voor de vulling:
  • 100 gr gerookte zalm(snippers)
  • 3 eieren
  • 250 ml creme fraiche
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • zout
  • peper

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Maak een deeg van de bloem, zout, boter en het ijskoude water.

Stap 2

Stap 2
Laat het 30 minuutjes in de koelkast liggen.

Stap 3

Stap 3
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm of een springvorm (diameter ongeveer 22 - 24 cm.)

Stap 4

Stap 4
Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm op met een blinde vulling, zoals droge erwtjes of iets dergelijks.

Stap 5

Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 6

Stap 6
Zet de taartvorm in het midden van de voor verwarmde oven en bak de taartvorm ca 10 minuten.

Stap 7

Stap 7
Maak intussen de vulling: Snijd de gerookte zalm(snippers) in smalle reepjes.

Stap 8

Stap 8
Klop in een kom de eieren los met de creme fraiche.

Stap 9

Stap 9
Roer de bieslook erdoor en voeg naar smaak zout (niet te veel vanwege de zalm) en peper toe.

Stap 10

Stap 10
Neem de vorm uit de oven, verwijder de blinde vulling en het bakpapier.

Stap 11

Stap 11
Bestrijk de taartbodem met 4 -5 eetlepels van het ei-roommengsel en verdeel de reepjes zal erover.

Stap 12

Stap 12
Schep hierover de rest van het ei-roommengsel en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.

Stap 13

Stap 13
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de zalmtaart goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuutjes.

Stap 14

Stap 14
Neem de taart uit de oven en laat 'm iets afkoelen, maar serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

Variatietips

  • Wat gesneden spinazie door de vulling heen om zo een compleet hoofdgerecht te serveren.