6 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr soepvlees
  • 2 l water
  • 3 a 4 uien grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 mespunt trassi
  • 3 blaadjes salam
  • 2 cm laos
  • 1 bouillonblokje
  • assem zonder pit
  • vingerlengte koenjit
  • sereh in stukken gesneden
  • 3 djeroek poeroet blaadjes
  • 0.5 blok santen
  • beetje zout
  • beetje suiker
  • so-oen
  • 4 a 5 aardappelen in blokjes gesneden

Variatietips

  1. De santen kan worden vervangen door een kopje koffiemelk.
  2. In de sajoer kerrie kunnen groenten naar smaak worden toegevoegd zoals boontjes en koolsoorten.

Bereiding

Stap 1
Een grote pan met water opzetten en hierin het soepvlees doen om bouillon te trekken.

Stap 2
De knoflook, sambal, trassi, bouillonblokje, assem en je koenjit fijn wrijven. Het makkelijkst doe je dit met een vijzel (steenkommetje met stamper).

Stap 3
Vervolgens alles in een pan met weinig olie fruiten samen met de grof gesneden uien, sereh, salam, laos en de djeroek bladeren, waarna dit kruidenmengsel in de pan met kokende bouillon moet worden toegevoegd.

Stap 4
Wanneer alles goed met elkaar gemengd is, de blokje gesneden aardappel toevoegen. Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, de so-oen en de santen toevoegen.

Stap 5
Als laatste kan er suiker en zout naar smaak worden toegevoegd.

Variatietips

  1. De santen kan worden vervangen door een kopje koffiemelk.
  2. In de sajoer kerrie kunnen groenten naar smaak worden toegevoegd zoals boontjes en koolsoorten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam Roedjak

    4

    20 minuten

  • Patat pedis

    4

    10 minuten

  • Babi ketjap

    4

    180 minuten

  • Sambal telor

    4

    25 minuten