31 maart 2005
personen

Ingrediënten

  • kip
  • 8 kemerie noten
  • 3 daoen djeroek poeroet
  • 2 plakken djahé
  • 1.5 ui
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • peper
  • 1.5 blokje maggie
  • laos
  • sereh
  • 1 tl ketoembar
  • 0.25 santen
  • zout
  • zonnebloemolie

Variatietips

  1. Je kan kippenpoten maar ook kipfilet gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Uien bakken in zonnebloemolie, kruiden fijnstampen en bij de uien doen.

Stap 2
1 beker water erbij doen en laten koken, ketoembar, zout en peper toevoegen en laten koken tot het bruin is.

Stap 3
1 mok water erbij doen en de gesneden kip toevoegen en goed door elkaar roeren ondertussen de santen erdoorheen roeren.

Stap 4
Als het gaar is (dit is als het meeste water weg is) gebakken uien erin doen.

Stap 5
Als dit gaar is proeven of er genoeg zout in zit en op het allerlaatst het ½ blokje Maggie toevoegen.

Variatietips

  1. Je kan kippenpoten maar ook kipfilet gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Krabjes met babi ketjap

    4

    60 minuten

  • Bami goreng

    4

    35 minuten

  • Bami met kipfilet van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Ayam pedis de luxe (Indonesische hete kip)

    4

    25 minuten