30 januari 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 el citroensap
  • 30 gr havermoutvlokken
  • 65 gr zelfrijzende bloem
  • 4 el fijne suiker
  • 1 ei
  • 10 el melk
  • 45 gr gesmolten boter
  • bakboter
  • snufje zout
  • kaneelpoeder

Bereiding

Stap 1
Schil de bananen, sprenkel met citroensap en plet ze met een vork.

Stap 2
Verkruimel de havervlokken in een keukenrobot. Doe er de zelfrijzende bloem bij, suiker, kaneel en het zout. Maak in het midden een kuiltje.

Stap 3
Klop het ei los met de melk en gesmolten boter. Giet dit in het kuiltje en roer tot een glad beslag.

Stap 4
Schep er de bananenpuree onder, dek de kom met plasticfolie af en laat 10 minuten rusten.

Stap 5
Bak er +/- 10 kleine pannenkoekjes van.

Stap 6
Lekker met bruine suiker (eventueel even onder gril)..of met caramelsaus, met gebakken gekarameliseerde bananen..

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • De allerlekkerste radijsjes…

    4

    10 minuten

  • Lauwe olijven met amandelen en rozemarijn

    4

    10 minuten

  • Indiaas borrelhapje

    4

    10 minuten

  • Notenkaas

    2

    45 minuten