7 juli 2005
2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr broccoli
  • 2 a 3 eetlepels pijnboompitten
  • zout
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 2 el notenolie (of olijfolie)
  • paar druppels tabasco
  • 1 tl gember

Variatietips

  1. Met walnoten of hazelnoten in plaats van pijnboompitten.
  2. Met wortel of prei in plaats van broccoli.

Bereiding

Stap 1
Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!).

Stap 2
Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen).

Stap 3
Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer.

Stap 4
Bewaar de dikke pasta in een afgesloten bakje of potje in de koelkast.

Variatietips

  1. Met walnoten of hazelnoten in plaats van pijnboompitten.
  2. Met wortel of prei in plaats van broccoli.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kiwi confituur

    4

    40 minuten

  • Kruidenboter van Iris

    10

    15 minuten

  • Vegetarisch broodbeleg

    1

    10 minuten

  • Knoflook-peterselieboter

    8

    15 minuten