Ingrediënten
- 200 gr broccoli
- 2 a 3 eetlepels pijnboompitten
- zout
- 2 tl basilicum
- 1 tl oregano
- 2 el notenolie (of olijfolie)
- paar druppels tabasco
- 1 tl gember
Variatietips
- Met walnoten of hazelnoten in plaats van pijnboompitten.
- Met wortel of prei in plaats van broccoli.
Bereiding
Stap 1
Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!).
Stap 2
Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen).
Stap 3
Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer.
Stap 4
Bewaar de dikke pasta in een afgesloten bakje of potje in de koelkast.
Variatietips
- Met walnoten of hazelnoten in plaats van pijnboompitten.
- Met wortel of prei in plaats van broccoli.