14 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 115 gr boter (roomboter)
  • 50 gr basterdsuiker
  • 225 gr bloem
  • 4 tl suiker

Variatietips

  1. Maak een laagje karamel bedekt met chocolade.

Bereiding

Stap 1
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.

Stap 2
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.

Stap 4
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°c in 30-45 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5
Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.

Stap 6
Karamel: 50 gr. boter 25 gr. suiker 200 gr. gecondenseerde melk de ingrediënten in een pannetje doen en met een garde heel goed roeren, 5 min laten koken (dan dikt het wat in). Giet dat over de shortbread. Laat nu het geheel goed afkoelen en dan pas de choco-laag erop.

Variatietips

  1. Maak een laagje karamel bedekt met chocolade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Dilleboter

    2

    5 minuten

  • Kiwi confituur

    4

    40 minuten

  • Kaasspread

    4

    10 minuten

  • Kruidenboter van Iris

    10

    15 minuten