Ingrediënten
- 175 gr (bruin)broodkruim
- 25 gr fijngehakte walnoten
- 60 gr bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4.5 dl yoghurt
- 2 el grote eiwitten
Bereiding
Stap 1
Verwarm de grill voor (op de middelste stand is het bij de mijne).
Stap 2
Meng het broodkruim, de walnoten en de suiker en schep dit op een vel bakpapier op een grillrooster.
Stap 3
Grill het mengsel in 5 minuten bruin. Schep het regelmatig om, zodat de suiker niet verbrandt. Laat het mengsel afkoelen.
Stap 4
Schep het kruimelmengsel in een kom en roer de vanillesuiker en de yoghurt erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten met een metalen lepel door het kruimelmengsel.
Stap 5
Schep het in 4 kleine vormpjes en zet deze 1 1/2 tot 2 uur in de vriezer.
Stap 6
Zet de vormpjes voor het serveren een paar seconden in een kom met heet water en stort de ijstaartjes op een bord.
Stap 7
Versier ze naar keuze: vb. wat kokospoeder, caramelsausje, vanillesausje, poedersuiker...