Ingrediënten

  • 100 gr suiker voor deeg
  • 200 gr boter
  • 300 gr bloem
  • 1 ei voor het deeg
  • snufje zout
  • 200 gr pure chocolade
  • 3 eieren voor de vulling
  • 100 gr suiker voor vulling
  • 2 tl citroenrasp

Bereiding


Stap 1
De suiker en de boter in een beslagkom los kloppen.

Stap 2
Vervolgens de bloem, 1 ei en een snufje zout mee kloppen.

Stap 3
Neem een springvorm of aluminiumfolie. Bij een springvorm bedek je de bodem en de opstaande rand. Bij de aluminiumfolie zorg je voor een ronde platte bodem en vouw je vervolgens de aluminiumfolie omhoog zodat er een taart ontstaat. Gebruik hiervoor de helft van het deeg.

Stap 4
Maak van de chocolade grove brokjes en meng het door de andere helft van het deeg samen met 3 eieren, suiker en citroenrasp.

Stap 5
Vul met dit mengsel de deegbodem en bak de taart in een voorverwarmde oven op 170°C in 30 minuten. Serveer warm.

Variatietips

  1. Serveer met poedersuiker.
  2. Serveer met een toefje slagroom.
‹ Terug