Ingrediënten

  • 220 gr boter
  • 220 gr witte basterdsuiker
  • 220 gr bloem
  • 4 eieren
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el cacao
  • handje rozijnen

Bereiding


Stap 1
Mix de suiker en boter tot een romige crème. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas als de vorige helemaal is opgenomen door het botermengsel ). Zeef de bloem met bakpoeder en voeg het beetje bij beetje toe aan de rest. Nog even goed mixen/kloppen tot je een mooi licht en luchtig beslag hebt. Schep voorzichtig de rozijnen erdoor. Niet roeren, want dan gaat de luchtigheid weg! Verdeel het in tweeën. Meng door het ene beslag de cacao en door het andere beslag de vanillesuiker. Vet een bakvorm naar keuze in (ik heb een springvorm gedaan). Doe eerst het chocoladebeslag erin en dan het vanillebeslag erop. Zet hem onderin de oven en bak ongeveer een uur. Daarna bestrooien met poedersuiker.

Variatietips

  1. Vervang de rozijnen door gehakte noten.
  2. Laat de rozijnen weg.
  3. Smelt chocolade en garneer hier de cake mee.
‹ Terug