25 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 375 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 40 gr suiker
  • 60 gr gesmolten afgekoelde boter
  • 2 eierdooiers
  • 150 ml lauwe melk
  • pure chocolade gehakt (optioneel)
  • room (glazuurlaagje)
  • chocolade (glazuurlaagje)
  • frituurolie

Variatietips

  1. Versier de donuts met glazuurlaag, smarties, kokospoeder of chocoladeschilfers.
  2. Voeg in het deeg brokjes nootjes toe of bakvaste chocoladeblokjes.

Bereiding

Stap 1
Meng de bloem met de gist. Voeg er de eierdooiers, suiker, lauwe melk, gesmolten boter en fijngehakte chocolade (dit mag je ook weglaten) bij en meng het geheel met een mixer met deeghakken op de laagste stand. Kneed het vervolgens nog goed door op de hoogste stand van de mixer (+/- 5 minuten). Dek het het deegmensel af en laat gedurende een half uur rijzen op een warme plaats.

Stap 2
Bestuif een werkblad met bloem en kneed het deeg nogmaals goed door. Rol het uit tot ongeveer 1cm dikte en steek er circels uit van ongeveer 10 cm. Prik ook uit elke ronde in het midden een circel uit zodat er een gat ontstaat. Laat de deegringen nogmaals 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Stap 3
Bak de donuts ongeveer 5 minuten goudbruin in frituurolie op 180 graden. Laat ze uitlekken en maak ondertussen het chocoladeglazuur.

Stap 4
Smelt chocolade met wat room tot een homogeen mengsel. Strijk dit over de afgekoelde donuts en laat opstijven.

Variatietips

  1. Versier de donuts met glazuurlaag, smarties, kokospoeder of chocoladeschilfers.
  2. Voeg in het deeg brokjes nootjes toe of bakvaste chocoladeblokjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Moorkoppen

    6

    45 minuten

  • Quiche met gerookte zalm, kaas en tuinkruiden

    2

    50 minuten

  • Lekker makkelijke koekjes

    10

    25 minuten

  • Aspergetaart

    4

    55 minuten