Ingrediënten

  • 150 gr ongezouten boter
  • 55 gr bruine basterdsuiker
  • 60 ml ahorn siroop
  • 4 bananen
  • 230 gr zeer fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 155 gr bloem
  • snufje zout

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 50 gram boter, bruine suiker en ahornsiroop in een steelpannetje en laat dit op een matig vuur langzaam smelten. (tot de suiker is gesmolten is het goed)

Stap 2
Snij de bananen in de lengte door. Giet de siroop in een ingevette springvorm en leg de bananen met de snijkant naar onder op de bodem van de vorm.

Stap 3
Doe het restant van de boter (100 gram) en kristalsuiker in een kom en klop dit tot het geel en romig is.

Stap 4
Voeg de eieren een voor een toe en klop na ieder ei.

Stap 5
Dan dan de vanille erbij, zeef de bloem, bakpoeder en het zout en vouw dit voorzichtig door het mengsel.

Stap 6
Schep het beslag dan gelijkmatig over de bananen en caramel en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de cake in de oven en bak hem in 35 minuten gaar of tot een vleespen er schoon uit komt. TIP! Zet de bakvoorm op een bakblik om eventueel overlopend caramel op te vangen. Anders moet je de hele oven poetsen!

Stap 7
Haal de taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen . Keer de taart om op een bord en klaar is de omgekeerde bananentaart.

Variatietips

  1. Lekker als hij warm uit de oven komt met een bolletje ijs en chocolade saus.
  2. ahornsiroop
‹ Terug