29 juni 2005
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 600 gr bloem
  • 6 eieren
  • 50 gr gist
  • 1 dl lauwe melk
  • zout
  • chocopasta
  • gemalen nootjes

Variatietips

  1. Voeg eventueel aan het gistdeeg wat gemalen nootjes toe.

Bereiding

Stap 1
Maak van de ingrediënten behalve de chocopasta een eenvoudig gistdeeg. Laat dit op een lauw/warme plaats 1 uurtje rijzen.

Stap 2
Rol het daarna uit tot ongeveer 1 cm. dikte. Steek met een gladde steker van 7 cm. een even aantal rondjes uit het deeg. Leg de helft van het aantal rondjes op de werkbank en bestrijk de randen met eiwit.

Stap 3
Meng de chocopasta met de gemalen nootjes. Maak met de duim in het midden een 2 kuiltje en schep er nootjeschocopasta in. Leg op ieder plak een deksel en druk de randen goed aan.

Stap 4
Laat de 'bollen' bedekt met een enigszins vochtige doek wederom een half uur rijzen.

Stap 5
Verhit frituurvet of (beter nog) slaolie tot 180 graden c. en bak de bollen in 5 min. aan elke zijde gaar.

Stap 6
Als het deeg goed gerezen is draaien de bollen zich vanzelf om. Neem de bollen uit het vet en laat ze op keuken papier uitlekken.

Stap 7
Als ze bijna zijn bekoeld door fijne suiker halen of met poedersuiker bestrooien.

Variatietips

  1. Voeg eventueel aan het gistdeeg wat gemalen nootjes toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Appeltaart

    8

    45 minuten

  • Aspergetaart

    4

    55 minuten

  • Mohr im hemd

    6

    90 minuten

  • Kruidnotencake (Sinterklaas)

    10

    90 minuten