26 januari 2006
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 el melk
  • 100 gr boter
  • 2 el paneermeel
  • 100 gr gemalen amandelen of hazelnoten
  • 50 gr griessuiker
  • gesuikerde opgeklopte slagroom

Variatietips

  1. Ook lekker met vanillesaus.

Bereiding

Stap 1
Klop het eiwit zo stijf mogelijk en voeg er de suiker bij. Blijf het met een mixer kloppen totdat het mengsel glazig wordt.

Stap 2
Meng de gemalen amandelen/hazelnoten en het paneermeel voorzichtig door het geklopte eiwitmengsel.

Stap 3
Smelt ondertussen de chocolade met 1 eetlepel melk. voeg er de boter en de eierdooiers bij en roer dit zachtjes door het eiwitmengsel.

Stap 4
Giet het beslag in een met boter ingevette soufflévorm met deksel. Zet in een warmwaterbad en laat gedurende 1 uurtje het water zachtjes sudderen (je moet een licht geruis horen).

Stap 5
Zorg dat de Mohr niet kantelt in het warmwaterbad door vb. een zwaar gewicht op het deksel van de soufflévorm te plaatsen.

Stap 6
Haal de Mohr uit de vorm door voorzichtig om te keren... snij een stuk van het warme gebak en serveer op een bord.

Stap 7
Versier royaal met gesuikerde slagroom en eventueel wat chocoladesaus (chocolade smelten met wat room).

Variatietips

  1. Ook lekker met vanillesaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Honing-appeltaart

    4

    60 minuten

  • Aardbeien met sabayon

    4

    30 minuten

  • Cupcakes (basisrecept)

    10

    60 minuten

  • M&M cakejes

    6

    45 minuten