Ingrediënten

  • 5 el aardbeien likeur
  • 1 kaneelstokje
  • 4.5 el suiker
  • 170 gr aardbeien, in vieren gesneden
  • 300 gr witte chocolade
  • 525 ml slagroom
  • 4 aardbeien voor decoratie
  • pure chocolade om te versieren

Bereiding


Stap 1
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe die in een grote kom.

Stap 2
Schenk de aardbeienlikeur met 5 el water in een steelpan en voeg het kaneelstokje en de suiker toe. Verwarm alles al roerend op een lage hittebron tot de suiker is opgelost en zet de hittebron dan hoger.

Stap 3
Voeg de aardbeien toe en laat ze 3-4 minuten zachtjes doorkoken, zodat ze zacht worden. Laat vervolgens van het vuur af staan in het vocht.

Stap 4
Breng een derde van de slagroom net tegen de kook aan en schenk hem langzaam, al roerend, bij de witte chocolade. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 5
Klop de resterende slagroom dik en spatel het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Klop alles tot zachte pieken als het mengsel niet dik genoeg is.

Stap 6
Laat de aardbeien uitlekken maar vang het vocht wel op.

Stap 7
Verdeel de aardbeien over vier ijsglazen en schep er een beetje van het vocht over heen.

Stap 8
Schep de witte chocolademousse erop.

Stap 9
Sprenkel nog wat van het aarbeien sap er over. Leg bovenop een aardbei en rasp er wat pure chocolade over.

Variatietips

  1. Gebruik anders soort fruit en likeur, zoals kersen, frambozen, zwarte bessen, bramen enz.
‹ Terug