11 augustus 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 gr suiker
  • peren (voor 200gram perencoulis)
  • 0.5 l slagroom
  • 2.5 dl eiwitten
  • 150 gr suiker (sausje)
  • bruine suiker (sausje)
  • room en boter (sausje)

Bereiding

Stap 1
Week de gelatine 3 minuten in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.

Stap 2
Pocheer de peren, pureer ze en los de blaadjes gelatine erin op.

Stap 3
Klop de slagroom en de eiwitten stijf met de suiker. Spatel de slagroom door de perencoulis, voeg de eiwitten toe.

Stap 4
Maak een caramelsausje: roer alle ingrediënten voor de saus in een pannetje tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten -breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus nog 2 min sudderen.

Stap 5
Giet afwisselend een laagje perenmousse en caramelsaus in potjes. Laat ze afkoelen in de koelkast, zo'n 4 uurtjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zuccotto van Eddy

    4

    30 minuten

  • Aardbeienbavarois

    6

    45 minuten

  • Mohr im hemd

    6

    90 minuten

  • Soure cream met vruchten

    4

    15 minuten