17 juni 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 citroen
  • 1.5 dl slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eieren
  • 0.5 dl rum
  • 60 gr suiker

Bereiding

Stap 1
Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.

Stap 2
Klop de eidooiers met de suiker, tot wanneer het mengsel wit wordt. Zet dit even opzij.

Stap 3
Breng de rum aan de kook, neem het pannetje van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Mengen en laten afkoelen.

Stap 4
Pel de bananen, snij ze in in schijfjes, doe er citroensap bij en mix.

Stap 5
Meng de bananenpuree met de eidooiers, de rum en de opgeklopte slagroom.

Stap 6
Klop het eiwit tot u een stevig schuim verkrijgt en doe dit voorzichtig bij de bananencrème. Eventueel met wat suiker op smaak brengen.

Stap 7
Giet de mousse in glazen op voet en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.

Stap 8
Zo opdienen, of eventueel bestrooien met kaneelpoeder.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Marshmallows voor op de barbecue

    4

    10 minuten

  • Witte chocolademousse

    4

    20 minuten

  • Chocolade aardbeien

    10

    75 minuten

  • Tompouce met framboos en aardbei

    4

    40 minuten