26 oktober 2007
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • vanille-ijs
  • chocoladevlokken
  • 4 grote sinaasappelen, uitgeperst
  • slagroom

Benodigdheden

  • Vier mooie brede grote glazen.
  • Gekleurde rietjes.

Variatietips

  1. Meng het ijs met aardbeien of ander fruit.
  2. Gebruik hagelslag in plaats van vlokken.
  3. Gebruik ander sap.

Bereiding

Stap 1
Laat het ijs zacht worden en meng met chocoladevlokken. Laat het ijs weer opstijven in de vriezer.

Stap 2
Verdeel het sinaasappelsap over de glazen. Plaats een rietje in het glas.

Stap 3
Schep in elk glas een of twee flinke bollen ijs. Spuit slagroom over het ijs. Sprenkel nog wat vlokken over de slagroom.

Stap 4
Eerst drinken en dan lepelen!

Variatietips

  1. Meng het ijs met aardbeien of ander fruit.
  2. Gebruik hagelslag in plaats van vlokken.
  3. Gebruik ander sap.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Chocolade-baklava

    4

    30 minuten

  • Stoofpeertjes

    4

    180 minuten

  • Perenclafoutis met honing

    8

    45 minuten

  • Tiramisu met speculaas

    4

    20 minuten