17 juni 2005
4 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 8 takjes lavendel met bloemetjes
  • 6 dl slagroom
  • 1 citroenschil
  • 150 gr suiker
  • 4 losgeklopte eierdooiers
  • enkele eetlepels honing

Bereiding

Stap 1
De lavendel goed wassen.

Stap 2
De room aan de kook brengen met de lavendel en citroenschil. Er de honing en suiker aan toevoegen en alles goed mengen.

Stap 3
Door een zeef gieten en bij de eierdooiers gieten.

Stap 4
In een pannetje doen en op een laag vuurtje laten indikken tot het aan de achterkant van een metalen lepel blijft plakken. Het mag zeker niet koken!!

Stap 5
Laten afkoelen in een pot en vervolgens laten invriezen tot de randen goed ijs geworden zijn (het midden niet).

Stap 6
Uit vriezer halen en met mixer tot gladde massa mixen en terug invriezen tot de randen ijs worden.

Stap 7
Haal het nogmaals uit de vriezer om te mixen. Herhaal dit nog één keer en vries daarna het volledige ijstoetje in.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Aardbeienbavarois

    6

    45 minuten

  • Chocolade-charlotte

    4

    60 minuten

  • Chocolade-marshmallow-toetje

    4

    20 minuten

  • Dame blanche

    1

    10