1 juli 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • pakje lange vingers (boudoirkoekjes)
  • koude sterke mokka koffie
  • 100 a 150 gram chocolade
  • 35 cl slagroom
  • 8 gr gelatine
  • 25 cl melk
  • 2 eitjes
  • 120 a 150 gram fijne kristalsuiker

Bereiding

Stap 1
Dompel de gelatineblaadjes in koud water.

Stap 2
Scheid de eiwitten en klop met een garde 90 g suiker onder de eierdooiers.

Stap 3
Breek de chocolade in stukjes en voeg er de melk bij. Verwarm op een zacht vuurtje tot de chocolade gesmolten is.

Stap 4
Giet de chocolademelk beetje bij beetje op de eierdooiers en meng goed. Zet het mengsel terug op het vuur en laat zachtjes indikken. Intussen blijft u roeren met een houten lepel (let op, de room mag niet koken!).

Stap 5
Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng goed. Doe de room in een kom en laat afkoelen.

Stap 6
Klop de eiwitten tot sneeuw en 25 cl room tot slagroom. voeg zorgvuldig deze 2 ingrediënten bij de room. Zet een halfuur in de koelkast, zodat de bereiding op kwark begint te lijken.

Stap 7
Doe de koffie in een diep bord. Doop er snel de ongesuikerde kant van de koekjes in.

Stap 8
Schik ze op de bodem en langs de zijden van een ronde bakvorm met de bolle kant naar buiten. Giet de chocoladeroom in het midden en duw goed aan. Bedek met cellofaan en zet enkele uren in de koelkast.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Groots nagerecht

    4

    10 minuten

  • Chocolade-tulband

    6

    90 minuten

  • Sorbet van lychees

    6

    90 minuten

  • Borstplaat

    4

    20 minuten