9 februari 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr boter + extra om in te vetten
  • 75 gr bruine suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3.5 dl melk
  • 50 gr fijngehakte walnoten
  • 40 gr bloem
  • 2 a 4 eetlepels cacaopoeder
  • poedersuiker, cacaopoeder ter garnering

Bereiding

Stap 1
Vet een ovenschotel (inhoud 1 liter) in met boter.

Stap 2
Klop de boter en suiker in een grote kom schuimig en voeg de eieren toe.

Stap 3
Giet geleidelijk de melk erbij en voeg de walnoten bij het mengsel.

Stap 4
Zeef de bloem en het cacaopoeder bij het mengsel en lepel voorzichtig de bloem erdoor met een metalen lepel.

Stap 5
Schep het beslag in een ovenschaal en bak 35 a 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Stap 6
Strooi er poedersuiker en cacaopoeder over en serveer met gesuikerde slagroom.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Quiche Lorraine

    4

    60 minuten

  • Kerstkoekjes

    6

    60 minuten

  • Apenbrood

    4

    90 minuten

  • Rabarbercake

    4

    60 minuten