6 november 2011
10 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige olie
  • 4 eieren
  • 250 gr bruine basterd suiker
  • 250 gr cakemeel
  • 150 gr geraspte wortel
  • 400 gr mascerpone
  • 125 gr poedersuiker
  • 80 gr walnoten
  • 1.5 tl kaneel
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt kruidnagel

Variatietips

  1. Je kan in plaats van walnoten ook bijvoorbeeld Pecan noten gebruiken.
  2. Door het beslag kan je ook wat rozijntjes mengen.

Bereiding

Stap 1
Plaats een bakplaat of rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in. Zelf gebruik ik er eentje van 24 cm. Meng de eieren, suiker, olie, cakemeel en de kruiden tot een glad beslag. Spatel de geraspte wortel er door heen. Giet het beslag in een springvorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake goed afkoelen. Maak in de tussentijd de mascarponevulling. Roer de mascarpone met de poedersuiker (en eventueel wat vanillesuike)r tot een gladde zoete massa. Snijd de afgekoelde cake één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over de onderste plak. Strooi over deze vulling de walnoten (die je eerst in stukjes hebt gehakt). Leg de andere plak op de vulling. Bestrijk de cake met de resterende mascarponevulling en bestrooi deze eventueel met grof gehakte walnoten.

Variatietips

  1. Je kan in plaats van walnoten ook bijvoorbeeld Pecan noten gebruiken.
  2. Door het beslag kan je ook wat rozijntjes mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Taart met rood fruit

    10

    90 minuten

  • Maizena koekjes

    6

    30 minuten

  • Mexicaanse mais taart van Laura Flores

    8

    75 minuten

  • Ananasslagroomtaart

    10

    70 minuten