21 februari 2006
6 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr bloem (korstdeeg)
  • 25 gr basterdsuiker (korstdeeg)
  • 125 gr boter (korstdeeg)
  • 1 el water (korstdeeg)
  • 4.25 dl melk
  • 125 gr kokosmelk/crème
  • 3 eierdooiers
  • 125 gr fijne basterdsuiker
  • 50 gr bloem gezeefd
  • 25 gr geraspte kokos
  • 2 el rum of ananassap
  • 25 gr gesuikerde ananasstukjes
  • 3 dl opgeklopte slagroom
  • geraspte chocolade + chocoladesaus

Bereiding

Stap 1
Doe voor de bodem de bloem en de suiker in een kom en kneed de boter in kleine stukjes erdoor. Voeg het water toe en kneed tot een soepele deeg. Wikkel het deeg in folie en zet 30 minuten in de koelkast.

Stap 2
Rol het deeg uit en bedek hiermee een springvorm. Prik gaatjes in het deeg en zet 30 minuten in de koelkast. Bedek de bodem met aluminiumfolie en bakbonen en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190°. Verwijder de folie en de bonen en bak nog eens 15 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Stap 3
Breng voor de vulling de melk en de kokosroom aan de tegen de kook aan en laat de kokos smelten.

Stap 4
Klop de eierdooiers en de suiker tot een schuimend mengsel en roer er de bloem door. Voeg al roerend de warme melk toe. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het 8 minuten op een laag vuur tot het dik is. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 5
Roer de kokos, de ananas en de rum erdoor en vul hiermee de taartbodem. Bedek de vulling met de slagroom, bestrooi met geraspte chocolade en zet in de koelkast.

Stap 6
Serveer met chocoladesaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Appelcranberrycake

    8

    90 minuten

  • Kokoskoekjes

    8

    50 minuten

  • Speculaasjes cake

    10

    120 minuten

  • Mohr im hemd

    6

    90 minuten