Ingrediënten
- 150 gr pure chocolade in brokken
- 225 gr zachte boter
- 225 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr bruine suiker
- 4 eieren
- 75 gr pistachenoten, walnoten of andere
- 100 gr witte chocolade in grote brokken
- poedersuiker om te bestuiven
Variatietips
- De brownie zal meteen na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn maar wel als hij is afgekoeld.
- Geef een dikke glazuurlaag van witte of bruine chocolade.
Bereiding
Stap 1
Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 23cm lichtjes in en bekleed met bakpapier.
Stap 2
Smelt de pure chocolade en de boter in een kom boven een pan kokend water. Laat de massa afkoelen.
Stap 3
Zeef de zelfrijzende bloem boven een andere kom en roer er de suiker door.
Stap 4
Roer de eieren door de gesmolten chocolade-boter en roer dit mengsel goed door het bloem-suiker-mengsel.
Stap 5
Roer er de fijngehakte noten en witte chocoladebrokken door en schep het beslag in de bakvorm.
Stap 6
Bak de cake 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180° tot hij stevig aanvoelt. Laat in de vorm 20 minuten afkoelen en stort dan op een rooster.
Stap 7
Bestuif de brownie met poedersuiker en snij hem als hij is afgekoeld in 12 stukken.
Variatietips
- De brownie zal meteen na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn maar wel als hij is afgekoeld.
- Geef een dikke glazuurlaag van witte of bruine chocolade.