12 februari 2006
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade in brokken
  • 225 gr zachte boter
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr bruine suiker
  • 4 eieren
  • 75 gr pistachenoten, walnoten of andere
  • 100 gr witte chocolade in grote brokken
  • poedersuiker om te bestuiven

Variatietips

  1. De brownie zal meteen na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn maar wel als hij is afgekoeld.
  2. Geef een dikke glazuurlaag van witte of bruine chocolade.

Bereiding

Stap 1
Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 23cm lichtjes in en bekleed met bakpapier.

Stap 2
Smelt de pure chocolade en de boter in een kom boven een pan kokend water. Laat de massa afkoelen.

Stap 3
Zeef de zelfrijzende bloem boven een andere kom en roer er de suiker door.

Stap 4
Roer de eieren door de gesmolten chocolade-boter en roer dit mengsel goed door het bloem-suiker-mengsel.

Stap 5
Roer er de fijngehakte noten en witte chocoladebrokken door en schep het beslag in de bakvorm.

Stap 6
Bak de cake 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180° tot hij stevig aanvoelt. Laat in de vorm 20 minuten afkoelen en stort dan op een rooster.

Stap 7
Bestuif de brownie met poedersuiker en snij hem als hij is afgekoeld in 12 stukken.

Variatietips

  1. De brownie zal meteen na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn maar wel als hij is afgekoeld.
  2. Geef een dikke glazuurlaag van witte of bruine chocolade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • WK Waffelay

    10

    60 minuten

  • Chocoladebiscuit

    6

    20 minuten

  • Caramelsnoepjes

    1

    60 minuten

  • Hockey pockey

    4

    45 minuten