13 februari 2006
6 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr bloem (bodem)
  • 25 gr fijne basterdsuiker (bodem)
  • 125 gr boter in kleine stukjes (bodem)
  • 1 el water (bodem)
  • 4 eierdooiers
  • 50 gr fijne basterdsuiker
  • 4 dl room
  • 1 tl vanille-extract
  • bruine suiker om te bestrooien

Benodigdheden

  • 6 taartvormpjes (10cm)

Variatietips

  1. In plaats van het deeg zelf te maken kan je kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Doe voor de bodem de bloem en de suiker in een kom en kneed er met de vingertoppen de boter door. Voeg het water toe en kneed tot een soepele deeg. Wikkel het deeg in een folie en zet 30 minuten in de koelkast.

Stap 2
Rol het deeg uit en bekleed er 6 taartvormpjes (10cm) mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet nog 20 minuten in de koelkast.

Stap 3
Bedek de bodempjes met aluminiumfolie en bakbonen en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190°. Verwijder de folie en bonen en bak nog eens 10 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Stap 4
Klop voor de vulling de eierdooiers en de suiker tot een bleek mengsel. Verwarm de room en de vanille tot net onder het kookpunt en voeg er dan al roerend het eimengsel toe.

Stap 5
Doe alles in een pan en verwarm tot het mengsel tot het net onder het kookpunt komt. Blijf roer tot het mooi dik is en laat niet koken.

Stap 6
Schep het afgekoelde mengsel in de taartvormpjes en laat ze een nacht staan.

Stap 7
Bestrooi de taartjes met suiker en zet ze een paar minuten onder een voorverwarmde grill. Laat ze voor het serveren 2 uur afkoelen.

Variatietips

  1. In plaats van het deeg zelf te maken kan je kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Quiche lorraine (hartige taart)

    6

    50 minuten

  • Amandelcakes van marsepein

    4

    25 minuten

  • Spitsdeeg

    3

    35 minuten

  • Sint en pieten muffins 12 stuks (Sinterklaas)

    12

    45 minuten