Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 400 gr bloem
  • 2.5 el bakpoeder
  • 1.5 el speculaaskruiden
  • 250 gr basterdsuiker
  • snufje zout
  • 8 el

Bereiding


Stap 1
Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden.

Stap 2
Hierna de boter en de basterdsuiker toevoegen. kneed het geheel tot een soepel deeg

Stap 3
Voeg lepel voor lepel melk toe tot je een soepel deeg krijgt en zet eventueel een nacht weg. de geur van de kruiden zal dan in het deeg trekken.

Stap 4
Draai van het deeg kleine bolletjes en leg ze op een ingevette bakplaat. laat deze bakplaat met kruidnoten 15 minuten in een matig warme oven van 160 graden bakken. Let op de balletjes moeten echt heel klein zijn anders krijg je net als op de foto kruidnootkoekjes ;-)

Variatietips

  1. Even laten afkoelen en dan smullen van de kruidnoten!
‹ Terug