28 maart 2009
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 4 stuks ei
  • 175 gr basterdsuiker
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 l stracciatella ijs

Variatietips

  1. Je kan ook andere smaken ijs gebruiken, zoals aardbei, vanille of pistache.
  2. Je kan door het beslag op het laatst ook stukjes noot er door mengen, zoals cashewnoten, pistachenoten, walnoten e.d.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de eieren met de suiker.

Stap 2
Meng door de eieren en de suiker het meel en de cacao.

Stap 3
Giet het beslag in een tulbandvorm of neem een spring vorm en zet in het midden een vuurvaste beker en giet dan het beslag erin.

Stap 4
Zet de vorm met het beslag in een voorverwarmde oven op 180°C en bak in 30 minuten gaar.

Stap 5
Haal het ijs alvast uit de vriezer en laat de taart ondertussen afkoelen.

Stap 6
Snijd vlak boven de bodem de bovenkant van de taart eraf.

Stap 7
Hol met een mesje de bovenkant van de taart uit.

Stap 8
Vul het uitgeholde stuk taart helemaal met ijs en zet het terug op de onderkant van de taart. Dek de taart af en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Stap 9
Daarna een aantal stukjes eraf snijden en serveren wanneer gegeten wordt.

Variatietips

  1. Je kan ook andere smaken ijs gebruiken, zoals aardbei, vanille of pistache.
  2. Je kan door het beslag op het laatst ook stukjes noot er door mengen, zoals cashewnoten, pistachenoten, walnoten e.d.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kersenvlaai

    8

    60 minuten

  • Peren-taart

    8

    120 minuten

  • Arretjes cake van Edwin

    10

    30 minuten

  • Kerstcake

    10

    120 minuten