Ingrediënten

  • 2.5 dl water
  • 100 gr boter
  • zout
  • 125 gr bloem
  • 5 eieren
  • 250 gr pure chocolade
  • 1.5 el water
  • 200 gr boter
  • slagroom

Bereiding


Stap 1
Het water met de 100 gr boter en het zout aan de kook brengen. de bloem in een toevoegen en flink roeren tot het deeg van de pan los laat. pan van het vuur halen en één voor één de eieren door het deeg kloppen tot een gelijkmatig geheel. de oven ondertussen voor verwarmen tot 200 graden. met twee lepels ronde bergjes maken van het deeg op een beboterd bakblik voor de oven. de bergjes moet je met een flinke afstand van elkaar afleggen. de soezen in de voorverwarmde oven goudgeel bakken in ongeveer 15 min. belangrijk is de soezen in de oven langzaam af te laten koelen zo een 20 minuten, om in zakken te voorkomen. de soezen in knippen en vullen met geklopte slagroom. de chocolade met boter en water langzaam laten smelten in een pannetje op laag vuur onder voortdurend roeren. de chocolade direct nadat het gesmolten is met een lepel voorzichtig over de soezen schenken. meteen opeten en smullen!

Variatietips

  1. Vruchten, zoals aardbeien, banaan of kersjes op de bovenkant van elke moorkop als versiering.
‹ Terug