8 juni 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr walnoten of amandelnoten
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • gesmolten boter
  • 5 vellen filodeeg
  • 250 gr honing
  • 2 tl kaneel

Variatietips

  1. I.p.v. honing kan je taart ook overgieten met chocoladeglazuur.
  2. Nootjes kan je vervangen door rozijntjes, verkruimelde koekjes of speculaas.

Bereiding

Stap 1
Maal de helft van de noten, de helft van de kaneel met de pure chocolade in een blender, de andere helft noten en kaneel met de witte chocolade.

Stap 2
Beboter een taartvorm en leg er 1 vel filodeeg in. Beboter het vel deeg en leg er weer een vel op.

Stap 3
Besmeer het deeg met het pure chocolade-notenmengsel, overdek met een vel filodeeg, beboter en leg er nog een vel deeg op en beboter weer.

Stap 4
Besmeer daarna met het witte chocolademengsel en nogmaals een vel deeg die je met boter bestrijkt.

Stap 5
Zet de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven van 125° c.

Stap 6
Smelt de honing in een pannetje en verdeel over de warme taart.

Variatietips

  1. I.p.v. honing kan je taart ook overgieten met chocoladeglazuur.
  2. Nootjes kan je vervangen door rozijntjes, verkruimelde koekjes of speculaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten