Ingrediënten
- 200 gr walnoten of amandelnoten
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr witte chocolade
- gesmolten boter
- 5 vellen filodeeg
- 250 gr honing
- 2 tl kaneel
Variatietips
- I.p.v. honing kan je taart ook overgieten met chocoladeglazuur.
- Nootjes kan je vervangen door rozijntjes, verkruimelde koekjes of speculaas.
Bereiding
Stap 1
Maal de helft van de noten, de helft van de kaneel met de pure chocolade in een blender, de andere helft noten en kaneel met de witte chocolade.
Stap 2
Beboter een taartvorm en leg er 1 vel filodeeg in. Beboter het vel deeg en leg er weer een vel op.
Stap 3
Besmeer het deeg met het pure chocolade-notenmengsel, overdek met een vel filodeeg, beboter en leg er nog een vel deeg op en beboter weer.
Stap 4
Besmeer daarna met het witte chocolademengsel en nogmaals een vel deeg die je met boter bestrijkt.
Stap 5
Zet de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven van 125° c.
Stap 6
Smelt de honing in een pannetje en verdeel over de warme taart.
Variatietips
- I.p.v. honing kan je taart ook overgieten met chocoladeglazuur.
- Nootjes kan je vervangen door rozijntjes, verkruimelde koekjes of speculaas.