31 oktober 2005
8 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 5.5 dl melk
  • 4 eieren gescheiden
  • 4 el poedersuiker
  • 6 tl gelatine poeder
  • 3 el kokend water
  • 4 el irish mist likeur
  • 5 el slagroom
  • extra slagroom
  • gehakte nootjes of chocolade

Bereiding

Stap 1
Melk aan de kook brengen en met een garde door de geklutste dooiers en 2 el poedersuiker roeren.

Stap 2
Terug in de pan doen en 7 min op laag vuur verhitten (niet koken).

Stap 3
Gelatine oplossen in kokend water en door het hete melkmengsel roeren.

Stap 4
Irish mist likeur toevoegen en ca 40 min in de koelkast laten opstijven.

Stap 5
Eiwit stijf kloppen en de rest van de poeder suiker erdoor roeren.

Stap 6
Doe dit mengsel samen met 5el geklopte slagroom toe aan het melk mengsel.

Stap 7
Verdeel over 8 schaaltjes en in de koelkast stijf laten worden.

Stap 8
Met slagroom, nootjes of chocolade versieren.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zuccotto van Eddy

    4

    30 minuten

  • Kersen clafoutis

    6

    60 minuten

  • Spoom van Claar

    1

    5 minuten

  • IJs toe

    4

    15 minuten