Speculaasjes cake
2 april 2009
10 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr koopmans cakemeel
  • 200 gr blueband of roomboter
  • 200 gr suiker
  • 4 stuks ei
  • 1 el speculaaskruiden
  • 8 speculaasjes in brokjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Variatietips

  1. Neem bastogne koeken.

Bereiding

Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten). Verwarm de oven op 170 °C en bedenk de cakevorm met bakpapier. Klop de margarine zacht en romig.

Stap 2
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.

Stap 3
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag.

Stap 4
Voeg de speculaaskruiden toe en meng goed.

Stap 5
Roer vervolgens met een spatel de brokjes speculaas door het beslag en giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af.

Stap 6
Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.

Variatietips

  1. Neem bastogne koeken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kokoskoekjes

    8

    50 minuten

  • Monchou vruchtentaartjes

    8

    30 minuten

  • Kersttulband

    6

    90 minuten

  • Engelse cake

    8

    15 minuten