Ingrediënten

  • 250 gr Koopmans cakemeel
  • 200 gr blueband of roomboter
  • 200 gr suiker
  • 4 stuks ei
  • 1 el speculaaskruiden
  • 8 speculaasjes in brokjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding


Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten). Verwarm de oven op 170 °C en bedenk de cakevorm met bakpapier. Klop de margarine zacht en romig.

Stap 2
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.

Stap 3
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag.

Stap 4
Voeg de speculaaskruiden toe en meng goed.

Stap 5
Roer vervolgens met een spatel de brokjes speculaas door het beslag en giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af.

Stap 6
Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.

Variatietips

  1. Neem bastogne koeken.
‹ Terug