Ingrediënten
- bladerdeegrondjes van 10 cm doorsnede
- wat boter
- 2 l volle melk
- 2.5 dl karnemelk
- 6 eieren
- 300 gr suiker
- wat amandelessence
- 100 gr amandelpoeder
- 25 gr kokospoeder (mag je ook weglaten)
- 1 eigeel
Bereiding
Stap 1
Breng de melk aan de kook en giet er vervolgens de karnemelk bij.
Stap 2
Het begint bijna onmiddellijk te stremmen: je krijgt geen dikke bal maar allemaal kleine korreltjes, dit giet je door een handdoek en laat het een nachtje uitlekken. Dan heb je die dikke bal 'matten'.
Stap 3
Haal het stremsel eruit en laat uitlekken. Laat de melk rusten.
Stap 4
Roer de helft van de suiker, kokospoeder, de essence, amandelpoeder en de eierdooiers door het stremsel.
Stap 5
Klop de eiwitten stijf met de overgebleven suiker en meng ze ook onder het stremsel.
Stap 6
Vul ingevette vormpjes met bladerdeeg en vul ze met het mengsel. Leg daarop nog een velletje bladerdeeg.
Stap 7
Kleef ze goed dicht en bestrijk met eigeel. Prik wat gaatjes bovenaan en laat ze 30 minuten rusten.
Stap 8
Bak ze 30 minuten op 200°.