19 juni 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeegrondjes van 10 cm doorsnede
  • wat boter
  • 2 l volle melk
  • 2.5 dl karnemelk
  • 6 eieren
  • 300 gr suiker
  • wat amandelessence
  • 100 gr amandelpoeder
  • 25 gr kokospoeder (mag je ook weglaten)
  • 1 eigeel

Bereiding

Stap 1
Breng de melk aan de kook en giet er vervolgens de karnemelk bij.

Stap 2
Het begint bijna onmiddellijk te stremmen: je krijgt geen dikke bal maar allemaal kleine korreltjes, dit giet je door een handdoek en laat het een nachtje uitlekken. Dan heb je die dikke bal 'matten'.

Stap 3
Haal het stremsel eruit en laat uitlekken. Laat de melk rusten.

Stap 4
Roer de helft van de suiker, kokospoeder, de essence, amandelpoeder en de eierdooiers door het stremsel.

Stap 5
Klop de eiwitten stijf met de overgebleven suiker en meng ze ook onder het stremsel.

Stap 6
Vul ingevette vormpjes met bladerdeeg en vul ze met het mengsel. Leg daarop nog een velletje bladerdeeg.

Stap 7
Kleef ze goed dicht en bestrijk met eigeel. Prik wat gaatjes bovenaan en laat ze 30 minuten rusten.

Stap 8
Bak ze 30 minuten op 200°.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kruidnotencake (Sinterklaas)

    10

    90 minuten

  • Banaanbeignets

    4

    35 minuten

  • Slagroombollen met chocoladesaus (oudjaar)

    8

    60 minuten

  • Mama’s appel kwark cake

    8

    15 minuten