Ingrediënten

  • 500 gr pure chocolade
  • 400 gr boter
  • 360 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 6 eieren
  • poedersuiker.

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de boter, de blokjes chocolade en vier lepels water in een steelpan en laat dit zachtjes smelten op laag vuur.

Stap 2
Splits de eieren heel voorzichtig, er mag geen eigeel bij het eiwit komen. Klop het eiwit tot schuim.

Stap 3
Doe het eigeel en de suiker in een grote kom en roer totdat het mengsel wittig wordt.

Stap 4
Giet er nu de chocolade en de boter door en voeg nu beetje voor beetje de bloem toe, terwijl je steeds blijft roeren.

Stap 5
Schep er dan voorzichtig de eiwitten door en giet het beslag over in een ingevette bakvorm. Laat de taart ongeveer 1,5 uur in de oven bakken.

Stap 6
Laat de taart afkoelen en haal de taart als die afgekoeld is uit de vorm. De bovenkant bestrooien met poedersuiker dit geeft een leuk effect.

Variatietips

  1. De taart kan met slagroom en versiersels worden opgemaakt.
‹ Terug