Ingrediënten

  • 1 zakje ongezouten cashewnoten
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2
Meng de boter en de suiker in een kom met een mixer.

Stap 3
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix minimaal 5 minuten.

Stap 4
Vervolgens de zout, bloem en vanillesuiker door het beslag mengen, met zo een 5 minuten heb je een lekker luchtig beslag.

Stap 5
De cashewnoten klein maken met een keukenmachine, toemboek / vijzel of in een theedoek met pollepel.

Stap 6
De cashewnoten voorzichtig door het beslag heen mengen met een spatel.

Stap 7
Spatel het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik hiervoor bakpapier en bak de cake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar.

Variatietips

  1. Met een sateprikker kan je door te prikken na 60 minuten controleren of de cake gaar is.
  2. Je kan ook andere nootjes gebruiken.
  3. Toefje slagroom bij serveren.
‹ Terug