Ingrediënten

  • tulbandcakevorm
  • 400 gr (room)boter
  • 400 gr suiker
  • 400 gr bloem
  • 8 eieren
  • zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • appel
  • sinaasappel
  • peer
  • kersen
  • banaan

Bereiding


Stap 1
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze 10 minuten tot een mooi glad beslag. voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze 10 minuten. voeg de zout, bloem en vanillesuiker toe en mix deze 10 minuten tot een mooi glad beslag. snij het fruit in kleine stukjes en roer deze voorzichtig met een pollepel door het beslag heen. bedek de tulband met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm. verwarm de oven voor op 160 �c en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. met een sateprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de sateprikker in de tulband steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar. als de kersttulband een beetje afgekoeld is, haal de kersttulband uit de vorm en bestrooi de bovenkant met poedersuiker (is de sneeuw) en versier het nog extra met wat vruchtjes.

Variatietips

  1. Er kunt natuurlijk ook ander soort fruit gebruiken, wat je zelf lekker vindt.
‹ Terug