19 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr rabarber
  • 100 gr gepelde amandelen
  • 200 gr zachte roomboter
  • 225 gr suiker (witte of bruine)
  • 3 eieren
  • 275 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • vanille-extract of snuif kaneel

Variatietips

  1. Gemalen amandelen of andere noten.
  2. Eventueel wat appeltjes bij je cakebeslag mengen.

Bereiding

Stap 1
Was de rabarber en snijdt deze in stukjes.

Stap 2
Roer de boter en de suiker tot een romige crème. Klop er 1 voor 1 de eieren door en vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder.

Stap 3
Meng er naar eigen smaak vanille-extract of een snuifje kaneel bij. Doe er vervolgens de rabarber en amandelen ook bij.

Stap 4
Doe het beslag in een goed ingevette cakevorm en bak deze in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten op 180 graden.

Stap 5
Garneer de bovenkant met wat amandeltjes.

Variatietips

  1. Gemalen amandelen of andere noten.
  2. Eventueel wat appeltjes bij je cakebeslag mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Volkorenmuffins

    4

    25 minuten

  • Kerstcake

    10

    120 minuten

  • Tarte tatin

    6

    45 minuten

  • Nutella-pizza (zoete chocolade-pizza) van Milena

    4

    20 minuten