9 juli 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak peperkoek/ontbijtkoek/honingkoek
  • 1 potje mascarpone van 250 gram
  • 1 druppelglas amaretto
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el gewone suiker
  • gesmolten witte chocolade
  • 2 eieren
  • melk
  • witte chocoladeschilfers

Variatietips

  1. Alcoholvrij: i.p.v. amaretto voeg je wat honing toe.
  2. Of i.p.v. witte chocolade gewoon honing.
  3. Voeg kokosnootpoeder toe i.p.v. witte chocolade.

Bereiding

Stap 1
Dompel de sneden ontbijtkoek in melk zodat ze zacht zijn. Leg een eerste laag in een schaal.

Stap 2
Maak de crème als volgt: meng de mascarpone met de suiker, vanillesuiker, eierdooiers, gesmolten witte chocolade en amaretto.

Stap 3
Klop het eiwit tot sneeuw en meng het er ook onder. smeer een laag van deze crème over de sneden ontbijtkoek.

Stap 4
Daarboven een terug een laag in melk gedompelde peperkoek, een laag crème, werk af met witte chocoladeschilfers.

Variatietips

  1. Alcoholvrij: i.p.v. amaretto voeg je wat honing toe.
  2. Of i.p.v. witte chocolade gewoon honing.
  3. Voeg kokosnootpoeder toe i.p.v. witte chocolade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Aardbeien-slagroomkrans

    10

    120 minuten

  • Slagroombollen met chocoladesaus (oudjaar)

    8

    60 minuten

  • Volkoren cupcakes – 6 stuks

    6

    45 minuten

  • Marmer cake

    10

    120 minuten