Ingrediënten
- 200 gr blanke amandelen
- 200 gr poedersuiker
- enkele druppels amandelessence
- 1 tl oranjebloesemwater of rozenwater
- 1 eiwit
Variatietips
- Je kan de marsepein ook in balletjes kneden en zo laten opstijven, als ze tijdje in koelkast hebben gelegen kan je ze dan in chocoladeglazuur dopen of cacao aan het marsepeinmengsel toevoegen.
- Voeg eens wat rum of likeur toe aan het marsepeinmengsel of een kleurstof.
Bereiding
Stap 1
Haal de amandelen door de amandelmolen of maal ze fijn in een keuken- of hakmachine.
Stap 2
Roer de suiker door de amandelen.
Stap 3
Voeg eiwit en amandel-essence toe en kneed tot een stevig deeg.
Stap 4
Verpak in plasticfolie, een boterhamzakje of een goed afsluitbaar bakje en laat een aantal dagen (bij voorkeur een week) in de koelkast staan.
Variatietips
- Je kan de marsepein ook in balletjes kneden en zo laten opstijven, als ze tijdje in koelkast hebben gelegen kan je ze dan in chocoladeglazuur dopen of cacao aan het marsepeinmengsel toevoegen.
- Voeg eens wat rum of likeur toe aan het marsepeinmengsel of een kleurstof.