4 februari 2008
10 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 450 gr bakkersbloem
  • 1 tl zout
  • 50 gr fijne witte suiker
  • 6 gr instant gist (zakje)
  • 2 dl melk
  • 1 ei losgeroerd
  • 25 gr gesmolten boter
  • zonnebloemolie om te frituren
  • fijne witte suiker om te bestuiven
  • frambozenjam als vulling

Bereiding

Stap 1
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door.

Stap 2
Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume.

Stap 3
Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van 1/2 cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke donut een rondje.

Stap 4
Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Stap 5
Verhit de olie tot 180 graden (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie).

Stap 6
Frituur de donuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.

Stap 7
Vulling: snijd de afgekoelde donuts aan de zijkanten gedeeltelijk open en spuit er wat frambozenjam in.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Witte chocolade-caramel koekjes

    4

    45 minuten

  • Australische bananentaart

    6

    60 minuten

  • Arretjescake anders

    2

    10 minuten

  • Oreo cheesecake

    8

    180 minuten