13 januari 2007
8 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr oliebollenmix
  • 225 ml water
  • 4 eieren
  • 50 gr margarine
  • klein bakje slagroom
  • 1 el suiker
  • 3 repen pure chocolade

Variatietips

  1. Met Pasen een stevige saus / gelei maken van advocaat met poedersuiker en dit in plaats van de chocoladesaus erover gieten.
  2. Je kan de bollen ook zonder chocoladesaus opsnoepen.

Bereiding

Stap 1
Het water in een middelgrote pan met de margarine aan de kook brengen. Vervolgens op laagvuur zetten en de oliebollenmix toevoegen tot het een samenhangende deeg wordt. De pan direct van het vuur halen. De eieren door het deeg roeren, tot het een massa deeg wordt. Olie in een pan of wok goed heet laten worden (zo heet dat een broodkorstje verschoeit, net als bij oliebollen bakken). Met 2 lepels of een ijsbolletjestang het deeg in de hete olie laten glijden, in 2 a 4 minuten de bollen goudbruin laten worden. Op een bord met keukenrolpapier laten afkoelen. Pas als alle bollen goed zijn afgekoeld de slagroom opkloppen met de suiker. Door een gaatje in de bol te knippen kan je de bol vullen met de slagroom. Als laatste de chocolade zachtjes op het vuur laten smelten of even in de magnetron en over de bollen verdelen.

Variatietips

  1. Met Pasen een stevige saus / gelei maken van advocaat met poedersuiker en dit in plaats van de chocoladesaus erover gieten.
  2. Je kan de bollen ook zonder chocoladesaus opsnoepen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten