‹ recepten

Quiche lorraine (hartige taart)

Ingredi├źnten (6 personen)

  • 1 bakklare deegbodem (blader of kruimel)
  • 3 eieren
  • 6 el room
  • 80 gr gerookt spek in reepjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 preistaafje, in kleine ringetjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 100 gr gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • boter of olie

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en leg er het deeg in. Druk de randen goed omhoog en prik de bodem hier en daar in met een vork.

Stap 2

Stap 2
Bak de spekreepjes en laat ze opdrogen in keukenpapier.

Stap 3

Stap 3
Stoof in het spekvet de fijngesnipperde ui en de preiringen glazig. Laat wat afkoelen.

Stap 4

Stap 4
Klop de eieren los met de room, helft van de gemalen kaas, peterselie en peper. (zout hoeft niet echt veel aangezien er al veel zout in het spek zit).

Stap 5

Stap 5
Schep het spek en het ui-preimengsel op de deegbodem en schenk er de eieren over.

Stap 6

Stap 6
Strooi er de rest van de gemalen kaas over en bak de quiche ongeveer 40 minuten tot de eieren gestold zijn.

Variatietips

  • Voeg een eetlepel mosterd toe aan het eimengsel.