14 februari 2006
8 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 4 peren, geschild zonder klokhuis
  • boter
  • 2 el water
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr bruine of witte suiker
  • 4 el melk
  • 2 el honing
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 eiwitten

Variatietips

  1. Ook lekker met appels.

Bereiding

Stap 1
Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 2
Pureer 1 peer met het water in een keukenmachine tot een bijna gladde moes. Doe de moes in een kom.

Stap 3
Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg er de suiker, melk, honing en kaneel bij en meng tot een beslag.

Stap 4
Snij 2 peren in stukjes en voeg toe aan het beslag.

Stap 5
Klop de eiwitten stijf en lepel voorzichtig onder het beslag.

Stap 6
Snij de overgebleven peer in schijfjes en leg ze op de bodem van de bakvorm.

Stap 7
Schep het beslag erover en 75 a 90 minuten in een voorverwarmde oven op 150°.

Stap 8
Neem de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Stort de taart omgekeerd op een rooster en druppel er honing over. Laat de taart volledig afkoelen en snijd in punten.

Variatietips

  1. Ook lekker met appels.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vlaamse vlaai

    4

    90 minuten

  • Marsepeinbonbons

    12

    30

  • Rabarbercake

    4

    60 minuten

  • Arretjescake anders

    2

    10 minuten